Sibelius-Seura
Seuran hallitus ja kunniajäsenet
Yhteys- ja jäsentiedot
Toimíntakertomukset
Seuran historiaa
Sibelius-monumentti
   - Monumentti 50 vuotta – valokuvanäyttely
Jean Sibelius -viulukilpailu
Ainola
Sibeliuksen kootut teokset
Sibelius-mitali

Music of Finland - konserttisarja
   - Tervehdys Presidentiltä
Kansainväliset Sibelius -konferenssit
Kotimaiset ja ulkomaiset Sibelius-seurat
Linkit – Sibelius-kirjallisuutta

 

 

På svenska    in English

 

 

INHOKISTA IKONIKSI
Sibelius-monumentti 50 vuotta

 

Valokuvanäyttely Helsingin Musiikkitalossa 7.9.–21.10.2017

 

Yksikään julkinen taideteos ei ole Suomessa herättänyt niin paljon väittelyä kuin Eila Hiltusen Sibelius-monumentti kuusi vuotta kestäneen syntyvaiheensa aikana. Siitä tuli perinteisen ja uudenaikaisen kuvanveistotaiteen vedenjakaja. Valmistuessaan teos vaiensi arvostelun. Säveltäjämestari Jean Sibelius oli saanut arvoisensa muistomerkin, Helsinki keskeisen nähtävyyden ja maailma modernin kuvanveiston merkkiteoksen.

Tänä vuonna 7.9. tuli kuluneeksi 50 vuotta siitä, kun Sibelius-monumentti vihittiin käyttöönsä. Tämän johdosta sen tilaaja, Sibelius-Seura ry, järjestää Helsingin Musiikkitalon päälämpiössä valokuvanäyttelyn, joka kertoo teoksen syntyvaiheista. Kuusi viikkoa kestävä näyttely avattiin 7.9.2017. Näyttelyn avasi Helsingin pormestari Jan Vapaavuori.

Näyttelyn valokuvat ovat pääosin kuvanveistäjä Eila Hiltusen puolison, valokuvaaja Otso Pietisen ottamia. Monet niistä nähdään nyt ensi kertaa. Näyttelyä täydentävät historialliset ja tuoreet videot, teoksen pienoismallit ja yksityiskohdat sekä Eila Hiltusen työssään käyttämät asusteet ja välineet.

Näyttelyn kuraattori on arkkitehti Severi Blomstedt. Näyttelytekstit on laatinut tietokirjailija Markku Pietinen, joka on mm. tehnyt kirjan vanhemmistaan Eila Hiltusesta ja Otso Pietisestä. Kuvankäsittelystä ja näyttelyyn sisältyvästä ilmakuvavideosta vastaa valokuvaaja Tuomas Pietinen. Kiertäväksi tarkoitetun näyttelyn tekninen toteutus on Hannu Hellmanin.

Näyttely on osa Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlavuoden ohjelmaa.

 

 

 

 


 

 

 

Näyttelyn tukijat

 

 

 

HPP Asianajotoimisto

KPMG

 

Outokumpu

 

Rettig

 

 

 

Jean ja Aino Sibeliuksen oikeudenomistajat

 

Janne-Olli Järvenpää